Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στη «ΜΕΘ» από…. τη μη κατανάλωση τα αλκοολούχα ποτά
[Η Ναυτεμπορική]: Στη «ΜΕΘ» από…. τη μη κατανάλωση τα αλκοολούχα ποτά

[Η Ναυτεμπορική]: Στη «ΜΕΘ» από…. τη μη κατανάλωση τα αλκοολούχα ποτά

Σε «ΜΕΘ» οδήγησε το χονδρικό εμπόριο αλκοολούχων ποτών η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, με τα στοιχεία του κλάδου για το 2020 να αντανακλούν το ισχυρότατο πλήγμα στο ευρύτερο «οικοσύστημα» εστίασης και τουρισμού, το οποίο θα μπορούσε να ξεπεραστεί μόνο με ένα δυνατό θετικό σοκ στην αγορά, όπως είναι η μείωση της φορολογίας.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία πωλήσεων της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕνΕΑΠ), το 2020 έκλεισε με συρρίκνωση των πωλήσεων στο κανάλι χονδρικής κατά 52%. Το σύνολο των πωλήσεων του κλάδου αλκοολούχων ποτών για το 2020 παρουσίασε πτώση 32% σε σύγκριση με το 2019, την οποία συγκράτησε μερικώς η μικρή αύξηση 2% που καταγράφηκε στο κανάλι της λιανικής -σούπερ μάρκετ και cash and carry αλυσίδων-, όντας και το μόνο που παραμένει σε λειτουργία, σε αντίθεση με την επιτόπια κατανάλωση (bars, cafe bars, εστιατόρια κ.ά.) που πρακτικά μηδενίστηκε τελώντας σε lockdown σχεδόν το ήμισυ της περσινής χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κανάλι της επιτόπιας κατανάλωσης εκτιμάται ότι καταναλώνεται τουλάχιστον το 62% των αλκοολούχων ποτών.

Στο ίδιο ασφυκτικό πλαίσιο συνεχίζει και το νέο έτος, με το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος να παραμένει άγνωστο και τις επιχειρήσεις του κλάδου να αγωνιούν για το πώς θα κρατηθούν όρθιες, καθώς οι συνθήκες μέσα στις οποίες θα κληθεί να ανακάμψει η εφοδιαστική αλυσίδα κάθε άλλο παρά ευοίωνες διαφαίνονται ακόμη και αν ξεπεραστεί η κρίση της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!