Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι στέρησε η πανδημία από τις γυναίκες της Ινδίας; Εργασία και φαγητό
[Η Ναυτεμπορική]: Τι στέρησε η πανδημία από τις γυναίκες της Ινδίας; Εργασία και φαγητό

[Η Ναυτεμπορική]: Τι στέρησε η πανδημία από τις γυναίκες της Ινδίας; Εργασία και φαγητό

Οι γυναίκες από τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος στην Ινδία επλήγησαν πιο βαριά από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Dalberg.

Όπως αναφέρεται, οι γυναίκες των μεσαίων εισοδημάτων έχασαν με μεγαλύτερη συχνότητα τη δουλειά τους, μείωσαν την πρόσληψη τροφής και την ξεκούραση και παρείχαν περισσότερη εργασία χωρίς αμοιβή.

Επίσης, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19 πέρυσι, όπως αναφέρει η μελέτη, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επανενταχθούν στο εργατικό δυναμικό.

Η έκθεση, η οποία αφορά την περίοδο Μαρτίου-Οκτωβρίου πέρυσι, διαπίστωσε ότι περίπου το ένα δέκατο των γυναικών που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι έτρωγαν λιγότερο ή ξέμειναν από τρόφιμα, ενώ το 16% είχε περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε προϊοντα γυναικειας υγιεινής, ενώ περισσότερο από το 33% των παντρεμένων γυναικών δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά χάπια καθώς η πανδημία διέκοψε τα δημόσιο προγράμματα υγείας.

Η Ινδία βίωσε ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα η περιοχή να έρθει αντιμέτωπη με την ταχύτερα αυξανόμενη επιδημία Covid στον κόσμο που κατέκλυσε τα νοσοκομεία και τα κρεματόρια της.

Ενώ η μελέτη καταγράφει πώς η πανδημία διατάραξε τις ζωές στην Ινδία προτού έρθει η χειρότερη φάση της πανδημίας στη χώρα, γίνεται εμφανές πως η διατροφή, η υγεία και η απασχόληση των γυναικών είναι τα πρώτα που επηρεάστηκαν όταν τα έξοδα των νοικοκυριών έπρεπε να συμπιεστούν, και ίσως τα τελευταία που θα ανακάμψουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!