Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στάσιμος ο δείκτης τιμών κατασκευής κτηρίων στο γ’ τρίμηνο
[Η Ναυτεμπορική]: Στάσιμος ο δείκτης τιμών κατασκευής κτηρίων στο γ’ τρίμηνο

[Η Ναυτεμπορική]: Στάσιμος ο δείκτης τιμών κατασκευής κτηρίων στο γ’ τρίμηνο

Αμετάβλητος παρέμεινε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών το γ’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2019, ενώ κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών το 2019 με το 2018 σημειώθηκε μείωση 0,6%. Ενώ, παρουσίασε αύξηση 0,2% το γ’ τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον δείκτη του β’ τριμήνου 2020, έναντι μείωσης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2019.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τιμών κόστους κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών παρουσίασε αύξηση 0,1% το γ’ τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2019 με το 2018. Ειδικότερα, η αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας κατά 0,9% και στη μείωση του δείκτη τιμών υλικών κατά 0,4%.

Ενώ, ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,1% το γ’ τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον δείκτη του β’ τριμήνου 2020, έναντι μείωσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2019. Ειδικότερα, η τριμηνιαία αυτή αύξηση οφείλεται στην αύξηση του δείκτη τιμών αμοιβής εργασίας κατά 0,6% και στη μείωση του δείκτη τιμών υλικών κατά 0,1%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών (δείκτης εκροών) παρουσιάζει τη μεταβολή των τιμών που καταβάλλονται στους κατασκευαστές-εργολήπτες των διαφόρων επιμέρους τμημάτων κατασκευής νέων κτηρίων κατοικιών κατά την ανάθεση κατασκευής των έργων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!