Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκουρας : Οι ρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα και εταιρική διακυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκουρας : Οι ρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα και εταιρική διακυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκουρας : Οι ρυθμίσεις για ανταγωνιστικότητα και εταιρική διακυβέρνηση

Για την αναμόρφωση, και τον εκσυγχρονισμό της Εταιρικής Διακυβέρνησης των ΑΕ και της Αγοράς Κεφαλαίου μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στο 8ο Συνέδριο Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο υπουργός επισήμανε πως η κυβέρνηση έδωσε ιδιαιτερη βαρυτητα στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. «Η ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα αποτέλεσε διαρκή και κεντρικό στόχο της παρούσας Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών» είπε.

Αναλυτικά η ομιλία Σταϊκούρα

«Βρισκόμαστε ένα, και πλέον, έτος μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Έτος κατά το οποίο η κοινωνία και η οικονομία έχουν έντονα δοκιμαστεί.

Είναι εξάλλου γεγονός ότι κανένας, παγκοσμίως, δεν ήταν προετοιμασμένος για τις αλλαγές και τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού.

Στη χώρα μας, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση και τις επιπτώσεις της στον βέλτιστο δυνατό βαθμό, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, όπως έχει αναγνωριστεί και διεθνώς.

Με ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό, μεθοδικό και δυναμικό σχέδιο, ενίσχυσε τη δημόσια υγεία, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στήριξε την απασχόληση, τόνωσε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και διαφύλαξε την κοινωνική συνοχή, με μέτρα συνολικού ύψους περίπου 40 δισ. ευρώ τη διετία 2020-2021.

Ιδιαίτερα όσον αφορά την επιχειρηματική κοινότητα, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εύρυθμη οικονομική λειτουργία, εξαιτίας των αναγκαίων περιορισμών που έχουν ληφθεί για την ανάσχεση της πανδημίας, υλοποιούμε στοχευμένα μέτρα και ενεργοποιούμε αποτελεσματικά εργαλεία.

Η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και η ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα αποτέλεσε διαρκή και κεντρικό στόχο της παρούσας Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!