Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκούρας: Μέτρα 4,5 δισ ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις το επόμενο 6μηνο
[Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκούρας: Μέτρα 4,5 δισ ευρώ για  νοικοκυριά και επιχειρήσεις το επόμενο 6μηνο

[Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκούρας: Μέτρα 4,5 δισ ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις το επόμενο 6μηνο

«Η κυβέρνηση χειρίστηκε με σοβαρότητα, με μεθοδικότητα και διορατικότητα μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση σε όλα τα πεδία και σε όλα τα επίπεδα. Στήριξε την δημόσια υγεία, στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με μέτρα, τα οποία προσεγγίζουν την περίοδο 2020 – 2021 τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας απόψε κατά την διάρκεια εκδήλωσης του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «για το 2021 τα μέτρα πλέον προσεγγίζουν τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ, μία και δεν έχουν εκταμιευθεί πλήρως, αφού ένα ποσό της τάξεως των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ εκκρεμεί να καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μέσα από διάφορα προγράμματα που έχουμε κτίσει συνεκτικά ως κυβέρνηση».

Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι «αυτά έγιναν μέσα από μία ορθολογική συστηματική διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας, μέσα από την συχνή επικοινωνία και επαφή με τις αγορές, μέσα από την άντληση 25 δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία διετία με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους με ιστορικά χαμηλά επιτόκια, μέσα από την άντληση πόρων εντόκων γραμματίων με συστηματικά αρνητικά επιτόκια, το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού στα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια, αλλά και μέσα και από ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως είναι το πρόγραμμά SURE, από το οποίο η χώρα έχει ήδη αντλήσει πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ και τα έχει διοχετεύσει όλα στην απασχόληση».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτά κάναμε στο δημοσιονομικό πεδίο και στο πεδίο των διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ισχυρή ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη».

«Για να μιλήσουμε με συγκεκριμένους δείκτες», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, «η ύφεση συγκρατήθηκε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από ότι κάποιοι εκτιμούσαν και προσδοκούμε ότι θα έχουμε ισχυρή ανάκαμψη το 2021», προσθέτοντας: «Θα επιμείνω και παρά το γεγονός ότι με προκαλούν όλες οι εκθέσεις των θεσμών σε 3,6% το 2021, γιατί είμαστε οι πιο συντηρητικοί στις εκτιμήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!