Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκούρας για 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας
[Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκούρας για 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας

[Η Ναυτεμπορική]: Σταϊκούρας για 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας

«Η 10η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνει ότι η συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε πολίτες και πολιτεία στον τομέα της οικονομίας, υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, αναγνωρίζεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, από τις διεθνείς αγορές και τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης», δηλώνει σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη 10η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών, στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα το καλοκαίρι του 2018. Πρόκειται για την 7η διαδοχική θετική Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Και για την 5η Έκθεση που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες έχει προκαλέσει – διεθνώς – η πρωτόγνωρη δοκιμασία του κορωνοϊού, ολοκληρώνεται επιτυχώς. Το αποτέλεσμα αυτό είναι επιστέγασμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, καθώς και της άριστης συνεργασίας των μελών της Κυβέρνησης, υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του πρωθυπουργού», σημειώνει ο υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνει ότι η Έκθεση αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που επετεύχθη, εν μέσω πανδημίας, στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, αφορούν, μεταξύ άλλων, τομείς-κλειδιά για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!