Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στα «Σαλαμίνια 2021» ο Γ. Πατούλης: Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε τους αγώνες των Ελλήνων
[Η Ναυτεμπορική]: Στα «Σαλαμίνια 2021» ο Γ. Πατούλης: Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε τους αγώνες των Ελλήνων

[Η Ναυτεμπορική]: Στα «Σαλαμίνια 2021» ο Γ. Πατούλης: Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε τους αγώνες των Ελλήνων

Στην τελετή αναπαράστασης της ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο πλαίσιο των εορτασμών «Σαλαμίνια 2021» που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

«Ο θρίαμβος των Σαλαμινομάχων ενέπνευσε διαχρονικά τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία και έδωσε το παράδειγμα στους θιασώτες του δυτικού πολιτισμού για να υπερασπίζονται τις αρχές και τις αξίες του μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας την τελετή αναπαράστασης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η σημερινή εκδήλωση είναι μία ευκαιρία «να αποτίνουμε φόρο τιμής στους ένδοξους προγόνους μας, τους Έλληνες που έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη απέναντι στη βαρβαρότητα, αυτούς που με τη νίκη τους προσέφεραν κάτι παραπάνω από τη σωτηρία της πατρίδας: απέδειξαν – για πρώτη φορά στην ιστορία – ότι ένας μικρός αριθμός γενναίων πολιτών, που εμφορούνται από τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του ανθρωπισμού, είναι σε θέση να συντρίψουν πολυάριθμες στρατιές υπηκόων απολυταρχικών καθεστώτων».

«Η Περιφέρεια Αττικής με χαρά διοργανώνει την αναπαράσταση αυτής της λαμπρής σελίδας της αρχαίας ιστορίας μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, που μας θυμίζει την πρώτη νίκη του ανθρωπισμού απέναντι στη δεσποτεία» σημείωσε και πρόσθεσε πως «το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μαζί με όλα τα νησιά της Αττικής μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!