Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στα Χανιά ο Πομπέο- Μήνυμα στήριξης η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού
[Η Ναυτεμπορική]: Στα Χανιά ο Πομπέο- Μήνυμα στήριξης η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού

[Η Ναυτεμπορική]: Στα Χανιά ο Πομπέο- Μήνυμα στήριξης η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού

Τα Χανιά αποτελούν τη δεύτερη στάση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, σε ένα ταξίδι- στήριξη στην Ελλάδα και με πολλαπλά μηνύματα – ιδιαίτερα προς την τουρκική πλευρά, δεδομένου ότι ο κ. Πομπέο δεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στη συνέχεια.

Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές διμερείς τους σχέσεις θέτοντας χθες τις στρατηγικές προτεραιότητές τους αλλά και τη συμφωνία για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε έξι τομείς, σύμφωνα με την κοινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Nίκου Δένδια και του Αμερικανού ομολόγου του, κατά την συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.

«Ο τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης δεν είναι μέσω επίδειξης δύναμης, ή μέσω επίδειξης εξουσίας, αλλά μέσω διαλόγου, μέσω διεθνών συστημάτων, συμφωνιών, συνομιλιών, διαλόγου. Έτσι θα έπρεπε να επιλυθούν αυτές οι θαλάσσιες διαφορές. Έχουμε δει τους Έλληνες να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να το επιτύχουν. Ελπίζουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα το δει με τον ίδιο τρόπο». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Αμερικανός την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο κ Πομπέο υποστήριξε πως οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας οφείλουν να αποδώσουν καρπούς. «Ελπίζουμε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες όχι μόνο θα ξεκινήσουν σωστά, αλλά είναι σημαντικό να παρθούν αποφάσεις με τρόπο που να παράγουν αποτελέσματα που κάθε ένα από τα δύο έθνη βρίσκουν κάτι περισσότερο από αποδεκτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!