Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στα 2 τρισ. δολάρια έφθασαν οι συναλλαγές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της Pfizer
[Η Ναυτεμπορική]: Στα 2 τρισ. δολάρια έφθασαν οι συναλλαγές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της Pfizer

[Η Ναυτεμπορική]: Στα 2 τρισ. δολάρια έφθασαν οι συναλλαγές τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της Pfizer

Τα θετικά νέα στον αγώνα για την εξεύρεση εμβολίου του κορωνοϊού, πυροδότησαν μία από τις καλύτερες ημέρες στις αγορές μετά το αποκορύφωμα της πανδημικής κρίσης, σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία που ανέλυσε το Reuters, με σχεδόν 2 τρισ. δολάρια να αλλάζουν χέρια μόνο τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές στράφηκαν στις αγορές μετοχών, συναλλάγματος και ομολόγων, αφότου η Pfizer ανακοίνωσε τα αισιόδοξα δεδομένα σχετικά με τη δοκιμή του εμβολίου της και απομακρύνθηκαν από τα ασφαλή καταφύγια, όπως οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, το ιαπωνικό γιεν και τα ομόλογα με κορυφαία επενδυτική διαβάθμιση.

«Οι όγκοι αυξάνονται επίσης από την τάση για διόρθωση των ισοζυγίων των χαρτοφυλακίων είτε για την καλυτέρευση του περιθωρίου κέρδους», δήλωσε ο Μαρκ Τέιλορ, της Mirabaud Securities, επισημαίνοντας μια αύξηση του όγκου συναλλαγών στις αεροπορικές εταιρείες και στον τραπεζικό κλάδο.

Στις ΗΠΑ, συναλλαγές αξίας περίπου 500 δισ. δολαρίων καταγράφηκαν στις χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα, μια από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες από τον Μάρτιο, όταν οι φόβοι των lockdowns έπληξαν τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Στην Ευρώπη οι αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 120 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Οι μετοχές αξίας, συνήθως εταιρειών που είναι πιο ευαίσθητες στους οικονομικούς κύκλους, σημείωσαν την καλύτερη τους ημερήσια επίδοση, μετά τα νέα της Δευτέρας για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!