Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στα 190 δισ. ο «τζίρος» των εμβολίων
[Η Ναυτεμπορική]: Στα 190 δισ. ο «τζίρος» των εμβολίων

[Η Ναυτεμπορική]: Στα 190 δισ. ο «τζίρος» των εμβολίων

Έσοδα ύψους έως και 190 δισ. δολαρίων θα αποφέρουν μόνο για φέτος τα εμβόλια στις φαρμακευτικές εταιρείες που τα παρασκεύασαν, στην περίπτωση που ανταποκριθούν στους στόχους της παραγωγής. Δύο κινεζικές φαρμακευτικές θα πάρουν τουλάχιστον το ένα τέταρτο των χρημάτων αυτών, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία της εταιρείας ερευνών Airfinity.

Η εταιρεία εξετάζει τα έσοδα που θα φέρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε εννέα εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Pfizer και Moderna και οι κινεζικές SinovacBiotech και Sinopharm Group.

«Αυτή είναι μία αγορά που δεν υπήρχε πριν από έναν χρόνο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά νούμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράσμους Μπεχ Χάνσεν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ερευνών Airfinity.

Ωστόσο, οι υπολογισμοί της εταιρείας για τον τζίρο της αγοράς των εμβολίων εξαρτώνται από το εάν οι φαρμακευτικές θα επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για την παραγωγή, καθώς και από τις τιμές. Με δεδομένα τα προβλήματα στην παραγωγή, το τελικό ποσό των εσόδων αναμένεται να κινηθεί πιο κοντά στα115 δισ. δολάρια, εκτιμά η εταιρεία ερευνών.

Η Κίνα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εμβολιασμό του πλανήτη, καθώς αυτήν τη στιγμή στέλνει στο εξωτερικό περισσότερες δόσεις από ό,τι όλες οι άλλες χώρες από κοινού, καθότι η Ινδία έχει σταματήσει όλες τις εξαγωγές εμβολίων, λόγω του σφοδρού κύματος έξαρσης του ιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!