Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Στα 14,4 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα το 2021
[Η Ναυτεμπορική]: Στα 14,4 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα το 2021

[Η Ναυτεμπορική]: Στα 14,4 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα το 2021

Της Λέττας Καλαμαρά

Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να αυξάνεται στην Ευρώπη το 2021, όπως δημοσίευσαν σε έκθεσή τους από κοινού η EuroCommerce και η Ecommerce Europe. Το 2020, το συνολικό ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε στα 757 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 10% από τα 690 δισ. ευρώ του 2019 και για το 2021 η εκτίμηση δείχνει 844 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα η αύξηση κατά 77% στον τζίρο το 2020 δείχνει την τάση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του EuroCommerce και Ecommerce Europe, ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας εκτιμάται να ανέλθει το 2021 στα 14,4 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή δεν αντιστοιχεί στο σύνολο της αγοράς μιας και η πανδημία έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά η απότομη πτώση των πωλήσεων στο διαδίκτυο στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών όπως εκδηλώσεις, συνέδρια, εισιτήρια κ.λπ. συνέβαλε στη συγκράτηση της συνολικής ανάπτυξης. Επίσης, ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν έχει αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες που υπέστησαν πολλές ΜμΕ, έχει απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού σοκ. Απαιτείται όμως περαιτέρω εργασία για να διασφαλιστεί ότι ο ευρύτερος τομέας λιανικής μπορεί να επωφεληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τις λύσεις που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Ελλάδα

Η Ελλάδα παρουσιάζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης 77% και μάλιστα με διαφορά από άλλες χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα και συγκεκριμένα τη Μολδαβία 49%, τη Ρωσία 41%, την Ελβετία 37% και τη Σουηδία (36%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!