Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε παραπάνω για να περιορίσουμε την κινητικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε παραπάνω για να περιορίσουμε την κινητικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε παραπάνω για να περιορίσουμε την κινητικότητα

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η απαγόρευση μετακινήσεων μετά τις 9 το βράδυ είναι ένα από τα μέτρα τα οποία θα μπορούσε να ξανατεθεί στο τραπέζι.

«Πάντα υπάρχουν νέα μέτρα στο τραπέζι, εάν δεν εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα» δήλωσε σήμερα σχετικά με την πανδημία ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, σημείωσε πως όταν δεν τηρούμε τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αναγκαζόμαστε αργότερα να παίρνουμε πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα. Υπάρχουν, όπως είπε, κάποιοι λόγοι που δικαιολογούν την αυξημένη κινητικότητα, όπως είναι τα Δημοτικά Σχολεία. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πηγαίνουν κάθε πρωί 650.000 μαθητές και υπάρχει μετακίνηση γονέων και μαθητών. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες άλλες οικονομικές δραστηριότητες που παραμένουν ανοιχτές, ενώ ήταν κλειστές στο πρώτο lockdown. «Θα δούμε τι πρέπει παραπάνω να κάνουμε για να περιορίσουμε την κινητικότητα, η οποία είναι κι ο βασικός εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αυτός είναι που τρέφει τον κορωνοϊό» είπε. Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε, υπάρχει μια μείωση του 35-40% της κινητικότητας τις πρώτες ημέρες του lockdown. «Χρειάζεται να πάμε λίγο πιο κάτω απ’ αυτά τα επίπεδα κι ό,τι χρειαστεί να κάνουμε είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε σε περιφερειακό επίπεδο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα το κάνουμε» ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!