Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Lockdown στην Αττική, σε περίπτωση τετραπλασιασμού των κρουσμάτων
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Lockdown στην Αττική, σε περίπτωση τετραπλασιασμού των κρουσμάτων

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Lockdown στην Αττική, σε περίπτωση τετραπλασιασμού των κρουσμάτων

Την ανάγκη τήρησης των ήδη ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ωστόσο δεν απέκλεισε το σενάριο κλεισίματος των καταστημάστων εστίασης στις 10.00 το βράδυ.

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Σ’ αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες αφορούν είτε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία -κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας- είτε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στις εστίες υπερμετάδοσης.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για τις περιοχές που παρουσιάζουν ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο, όπως τα Τρίκαλα, η Πιερία και το κέντρο της Αθήνας.

Ερωτηθείς, ταυτόχρονα, για τα σενάρια περί πρόωρης λήξης του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης στις 10.00 το βράδυ, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο εφόσον υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο σ’ ένα δραματικό σενάριο, με τετραπλασιασμό των κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!