Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης

Ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, «οι Δήμοι έχουν απώλεια εσόδων από την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών και έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πέρσι δώσαμε πάνω από 180 εκ. ευρώ και πριν λίγες ημέρες δώσαμε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ προς τους Δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Η απόφαση για συνέχιση στην μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων είναι εν πολλοίς απόφαση των Δήμων, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προς την κατεύθυνση να υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης πως με διάταξη τις επόμενες ημέρες θα ορίζεται παράταση στα μισθώματα για τρία χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

«Όλα είναι σχετικά»

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «είναι πρόωρο να βάλουμε ημερομηνίες».

«Σταδιακά και όχι απότομα θα γίνει η άρση των μέτρων, όχι με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων σε ένα κύμα. Θα δούμε αν αυτό θα είναι από τις 5 Απριλίου και μετά», διευκρίνισε. Όπως είπε, «βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ από διασωληνωμένους και εισαγωγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!