Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο η Αττική
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο η Αττική

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο η Αττική

«Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εξηγώντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει όποιο μέτρο χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας κατά τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι το καλοκαίρι τα προβλήματα εστιάσαν στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά, έπειτα στο τέλος Αυγούστου η κατάσταση επιδεινώθηκε στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, και ειδικά στα γηροκομεία, και τέλος στις αρχές Σεπτεμβρίου τα προβλήματα επικεντρώθηκαν στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας σημείωσε «ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί».

Μα βάση αυτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για την πιθανότητα ενός τοπικού lockdown στην Αττική, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως ποτέ η κυβέρνηση δεν δίστασε να εφαρμόσει τοπικά lockdowns από την αρχή της πανδημίας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!