Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι λήψη νέων
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι λήψη νέων

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι λήψη νέων

Στην εφαρμογή, από σήμερα, του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζοντας πως «ο χάρτης αυτός δείχνει ότι τα μέτρα που έχουμε λάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, είναι πολλά. Και αυτό που απαιτείται αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, όχι η λήψη νέων».

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας επανέλαβε τον τρόπο με τον οποίο κατηγοριοποιούνται οι περιοχές της ελληνικής επικράτειας σε τέσσερα επίπεδα τονίζοντας παράλληλα πως «η Πολιτεία εντείνει συνεχώς τους ελέγχους της, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή συμμόρφωση».

«Σημειώνω ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 11η Οκτωβρίου 2020, από τα κλιμάκια της ΔΙ.Μ.Ε.Α., της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, των Περιφερειών, του ΣΕΠΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, έχουν πραγματοποιηθεί 413.343 έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια, έχουν διαπιστωθεί 14.832 παραβάσεις, έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 7.083.430 ευρώ και έχουν επιβληθεί διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας συνολικού ύψους 5.265 ημερών», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε επίσης ότι «από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης της λειτουργίας 161 Κέντρων Υγείας και 42 Περιφερειακών Ιατρείων, είτε σε 24ωρη βάση, είτε έως τις 10 το βράδυ, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού και να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων»

«Υπήρξαν για τον σκοπό αυτό, εκπαίδευση προσωπικού, προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας και χωροταξικές αλλαγές, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι επιστήμονες», επεσήμανε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!