Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Δεν φοβόμαστε για θερμό επεισόδιο, επαγρυπνούμε
[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Δεν φοβόμαστε για θερμό επεισόδιο, επαγρυπνούμε

[Η Ναυτεμπορική]: Στ. Πέτσας: Δεν φοβόμαστε για θερμό επεισόδιο, επαγρυπνούμε

«Οι Έλληνες θέλουμε την ειρήνη και τη συνεργασία με όλους τους γείτονές μας. Πάντοτε, όμως, με την προϋπόθεση ότι θα σέβονται και αυτοί το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές καλής γειτονίας. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας, σε ξηρά και θάλασσα» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «έχουμε το Διεθνές Δίκαιο και τους συμμάχους μας στο πλευρό μας, έχουμε και τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Αυταπάτες ας μην έχει κανένας».

Σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής», τόνισε πως η Ελλάδα δεν φοβάται για θερμό επεισόδιο, αλλά επαγρυπνεί, ενώ ερωτηθείς γιατί ο πρωθυπουργός δεν συγκαλεί υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τα εθνικά θέματα, ώστε να υπάρχει κοινή αντίληψη για το πώς η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει στην περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως τα πολιτικά κόμματα ενημερώνονται τακτικά και πως «όλοι οι Έλληνες συμφωνούμε ότι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αυτονόητη».

Σχετικά με τις συνέπειες από έναν νέο γύρο πανδημίας, αν έρθει, ο υφυπουργός σημείωσε πως «η προστασία της υγείας και της ανθρώπινης ζωής δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Δεν κάναμε και δεν πρόκειται να κάνουμε τέτοιες εκπτώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!