Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σρι Λάνκα: Σχέδιο προστασίας από πιθανή πετρελαιοκηλίδα λόγω ναυαγίου του MV X-Press Pearl
[Η Ναυτεμπορική]: Σρι Λάνκα: Σχέδιο προστασίας από πιθανή πετρελαιοκηλίδα λόγω ναυαγίου του MV X-Press Pearl

[Η Ναυτεμπορική]: Σρι Λάνκα: Σχέδιο προστασίας από πιθανή πετρελαιοκηλίδα λόγω ναυαγίου του MV X-Press Pearl

Η Σρι Λάνκα ζήτησε τη βοήθεια της Ινδίας για να προστατεύσει τις ακτές της από μια ενδεχόμενη πετρελαιοκηλίδα που πιθανόν να προκληθεί από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου MV X-Press Pearl το οποίο κατέκαιε πυρκαγιά επί 13 ημέρες στα ανοικτά του λιμανιού του Κολόμπο.

“Ζητήσαμε τη βοήθεια της Ινδίας”, δήλωσε σήμερα Σριλανκέζος αξιωματούχος που συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον περιορισμό της οικολογικής καταστροφής που έχει ήδη σημειωθεί και η οποία θα επιδεινωθεί σε περίπτωση που δημιουργηθεί πετρελαιοκηλίδα.

Το ινδικό λιμενικό συμμετείχε και στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο φορτηγό πλοίο στις 20 Μαΐου και ένα από τα πλοία του, που διαθέτει ειδικό εξοπλισμό, έχει ήδη αναπτυχθεί για να περιορίσει τυχόν μόλυνση της θάλασσας από πετρέλαιο προτού αυτό φτάσει στις ακτές.

Διαλυτικά πετρελαίου, πλωτά φράγματα και ξαφριστές επιφάνειας είναι έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν αμέσως μόλις εντοπιστεί το παραμικρό δείγμα διαρροής πετρελαίου από το MV X-Press Pearl, το οποίο άρχισε να βυθίζεται χθες Τετάρτη στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Σρι Λάνκα, τόνισαν οι αρχές.

Η πλοιοκτήτρια του φορτηγού πλοίου, η X-Press Feeders, ανακοίνωσε ότι αυτό βυθίζεται αργά μετά την αποτυχημένη ρυμούλκησή του μακριά από τις ακτές της Σρι Λάνκα.

“Η X-Press Feeders (…) μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πρύμνη του πλοίου βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας σε βάθος περίπου 21 μέτρων και η πλώρη του έχει αρχίσει να βυθίζεται αργά”, επεσήμανε σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία.

“Ακόμη κι αν η πρύμνη βυθιστεί, ένα μέρος του καταστρώματος και της γέφυρας θα βρίσκονται έξω από το νερό”, εξήγησε ο Ιντίκα ντε Σίλβα εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Σρι Λάνκα σήμερα, καθώς το πλοίο των 31.600 τόνων έχει μήκος 186 μέτρα και ύψος 45 μέτρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία εμφανής ένδειξη διαρροής των 350 τόνων καυσίμου που διαθέτει το πλοίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!