Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το spyware GravityRAT τροποποιήθηκε ώστε να μολύνει macOS και Android συσκευές
[Η Ναυτεμπορική]: Το spyware GravityRAT τροποποιήθηκε ώστε να μολύνει macOS και Android συσκευές

[Η Ναυτεμπορική]: Το spyware GravityRAT τροποποιήθηκε ώστε να μολύνει macOS και Android συσκευές

Η Kaspersky εντόπισε ένα προηγουμένως άγνωστο κομμάτι Android spyware. Αυτή η κακόβουλη ενότητα εισήχθη σε μια ταξιδιωτική εφαρμογή για Ινδούς χρήστες. Μια πιο προσεκτική ματιά αποκάλυψε ότι σχετίζεται με το GravityRAT, ένα κατασκοπευτικό Remote Access Trojan (RAT) γνωστό για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων στην Ινδία.
Περαιτέρω έρευνα επιβεβαίωσε ότι η ομάδα πίσω από το κακόβουλο λογισμικό επένδυσε στη δημιουργία ενός εργαλείου πολλαπλών πλατφορμών. Εκτός από τη στόχευση λειτουργικών συστημάτων Windows, μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί σε Android και Mac OS. Η εκστρατεία εξακολουθεί να είναι ενεργή.
Το 2018, δημοσιεύτηκε μια επισκόπηση των εξελίξεων του GravityRAT από ερευνητές ψηφιακής ασφάλειας. Το εργαλείο χρησιμοποιήθηκε σε στοχευμένες επιθέσεις εναντίον ινδικών στρατιωτικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Kaspersky, η εκστρατεία είναι ενεργή τουλάχιστον από το 2015, εστιάζοντας κυρίως σε λειτουργικά συστήματα Windows. Πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε και η ομάδα πρόσθεσε το Android στη λίστα στόχων.
Η αναγνωρισμένη λειτουργική μονάδα ήταν ακόμη μία απόδειξη αυτής της αλλαγής και υπήρχαν διάφοροι λόγοι για τους οποίους δεν μοιάζει με ένα τυπικό κομμάτι Android spyware. Για παράδειγμα, μια συγκεκριμένη εφαρμογή πρέπει να επιλεγεί για την πραγματοποίηση κακόβουλων σκοπών και ο κακόβουλος κώδικας – όπως συμβαίνει συχνά – δεν βασίστηκε στον κώδικα προηγουμένως γνωστών spyware εφαρμογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!