Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η σπηλιά με τις νυχτερίδες και η θεωρία της «διαρροής»- Ο Φάουτσι ζητάει ιατρικά αρχεία από την Κίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Η σπηλιά με τις νυχτερίδες και η θεωρία της «διαρροής»- Ο Φάουτσι ζητάει ιατρικά αρχεία από την Κίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Η σπηλιά με τις νυχτερίδες και η θεωρία της «διαρροής»- Ο Φάουτσι ζητάει ιατρικά αρχεία από την Κίνα

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν κάλεσε την Κίνα να δημοσιεύσει τα ιατρικά αρχεία εννέα ατόμων των οποίων οι ασθένειες θα μπορούσαν να παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για το αν ο Covid-19 εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως αποτέλεσμα διαρροής από εργαστήριο.

Εξηγώντας τους λόγους αυτής της κίνησης ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), δήλωσε στους Financial Times ότι τα αρχεία θα μπορούσαν να βοηθήσουν να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα η συζήτηση σχετικά με την προέλευση του ιού που έχει σκοτώσει περισσότερα από 3,5 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Τα αρχεία τα οποία έχει ζητήσει αφορούν τους τρεις ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, το αρχικό επίκεντρο του νέου κορωνοϊού, οι οποίοι φέρεται να αρρώστησαν το Νοέμβριο του 2019- ένα μήνα δηλαδή προτού καταγραφεί η πρώτη επίσημη υπόθεση στην Κίνα- και έξι εργάτες του ορυχείου οι οποίο αρρώστησαν μετά την είσοδό τους σε σπηλιά με νυχτερίδες το 2012.

Στη συνέχεια, επιστήμονες από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν επισκέφθηκαν το σπήλαιο για να πάρουν δείγματα από τις νυχτερίδες. Τρεις από τους ανθρακωρύχους πέθαναν.

Ο κορυφαίος ειδικός του Ινστιτούτου για κορωνοϊούς, Σι Τζενγκλί, έχει διαψεύσει στο παρελθόν ότι υπήρχαν μολύνσεις στο εργαστήριο, ένα ισχυρισμό που ωστόσο αμφισβήτησε Φάουτσι λέγοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!