Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Space Hellas: Έργο του λιμενικού για την ενίσχυση της ασφάλειας
[Η Ναυτεμπορική]: Space Hellas: Έργο του λιμενικού για την ενίσχυση της ασφάλειας

[Η Ναυτεμπορική]: Space Hellas: Έργο του λιμενικού για την ενίσχυση της ασφάλειας

Μέσω μιας σύγχρονης πλατφόρμας επικοινωνίας της εταιρείας Frequentis, η Space Hellas θα βελτιστοποιήσει την εργασία των χειριστών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, υποστηρίζοντας την έρευνα και διάσωση και τη θαλάσσια επικοινωνία, καθώς και τις Υπηρεσίες Κίνησης Σκαφών και Συστημάτων Παράκτιας Παρακολούθησης.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στη Space Hellas την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια συστήματος επικοινωνιών για την έρευνα & διάσωση και την Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας», με τη συγχρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (πόροι του Ταμείου Συνοχής) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η Space Hellas επέλεξε να προσφέρει στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μια λύση τελευταίας τεχνολογίας, σε συνεργασία με τον κατασκευαστικό οίκο Frequentis, με σκοπό να παράσχει ένα ενοποιημένο σύστημα επικοινωνίας για τη βελτίωση της έρευνας και διάσωσης, καθώς και της θαλάσσιας ασφάλειας. Ο μοναδικός σχεδιασμός της λύσης παρέχει ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση της ροής εργασιών, του χειρισμού της καθημερινής εργασίας των χρηστών κι επιτρέπει τη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων. Το σύστημα θα εγκατασταθεί στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Πειραιά και στον Παράκτιο Σταθμό Ραδιοεπικοινωνιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Ασπρόπυργο.

Η ακτογραμμή της Ελλάδας εκτείνεται σε 13.000 χλμ και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή είναι υπεύθυνο για την έρευνα και διάσωση, τη θαλάσσια ασφάλεια και την επιβολή του νόμου στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων της αποφυγής της ρύπανσης των θαλάσσιων υδάτων, της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!