Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σπ. Λιβανός: Η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να στηρίξει την παραμονή κατοίκων στην περιφέρεια
[Η Ναυτεμπορική]: Σπ. Λιβανός: Η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να στηρίξει την παραμονή κατοίκων στην περιφέρεια

[Η Ναυτεμπορική]: Σπ. Λιβανός: Η πράσινη ανάπτυξη μπορεί να στηρίξει την παραμονή κατοίκων στην περιφέρεια

Η πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ένα από τα βασικά προτάγματα της εποχής μας με σημαντικές προοπτικές και προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός σε ομιλία του στο Circle The Med και στη θεματική για την «Πράσινη μεγέθυνση (ή ανάπτυξη), στρατηγικές κατευθύνσεις και δράσεις», επισημαίνοντας ότι μπορεί να στηρίξει την παραμονή κατοίκων στην ελληνική περιφέρεια.

Πεποίθηση του κ. Λιβανού είναι ότι η «πράσινη ανάπτυξη περιέχει μια αμοιβαία επωφελή λύση – win-win – για την οικονομία και το περιβάλλον. Σε κάθε περίπτωση η περιβαλλοντική βιωσιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποσυνδέεται από την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα».

Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε η πράσινη ανάπτυξη βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και υπενθύμισε την απόφαση του πρωθυπουργού για απολιγνιτοποίηση έως το 2028 καθώς και την πρόθεσή του, όπως τη διατύπωσε στην ομιλία του στον ΟΗΕ, να «να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή διασφαλίζοντας τη χρήση καθαρής ενέργειας από όλο και περισσότερους ανθρώπους», που αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει ο πρωτογενής τομέας στην επίτευξη του παραπάνω στόχου ο κ. Λιβανός σημείωσε: «Από τη μια οι δραστηριότητες της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί σε έναν βαθμό να επιβαρύνουν το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μορφές εντατικής γεωργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!