Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο νοσοκομείο
[Η Ναυτεμπορική]: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο νοσοκομείο

[Η Ναυτεμπορική]: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο νοσοκομείο

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο καθώς οι ελλείψεις προσωπικού αναγκάζουν γιατρούς και νοσηλευτές να εργάζονται διπλοβάρδιες με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία τοςυ και την εργασιακή τους απόδοση.

Η Πνευμονολογική κλινική εκτός από περιστατικά SARS-CoV-2 που νοσηλεύει, συγχρόνως κάνει εφημερίες και νοσηλεύει κι άλλα πνευμονολογικά περιστατικά. Την όλη κατάσταση την αντιμετωπίζουν μόνο 7 ειδικευμένοι γιατροί (5 μόνιμοι και 3 επικουρικοί), από τους οποίους ο συντονιστής διευθυντής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων είναι ότι οι εσωτερικές εφημερίες της κλινικής καλύπτονται μόνο από 1 πνευμονολόγο σε ενεργή εφημερία και 1 σε εφημερία ετοιμότητας, για μέχρι και 65 ασθενείς, διασκορπισμένους σε 3 διαφορετικούς ορόφους και 7 διαφορετικές κλινικές.

Οι γιατροί αναγκάζονται να πραγματοποιούν 6-7 ενεργείς και 4 ή 5 εφημερίες ετοιμότητας κάθε μήνα, με αρνητικότατες συνέπειες για την συνεχιζόμενη καταπόνηση των ίδιων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η κάλυψη των βαρδιών με τον αναγκαίο αριθμό νοσηλευτών, ιδιαίτερα την ημέρα της εφημερίας και την επόμενη, ενώ παραβιάζεται η υποχρεωτική 11ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, δεδομένου ότι αναγκάζονται να εργασθούν σε συνεχόμενες βάρδιες (απόγευμα – πρωί ή πρωί – νύχτα), με αρνητικές επιπτώσεις για την καταπόνηση της υγείας τους και την ασφαλή λειτουργία της κλινικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!