Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σούπερ λίπασμα για αναδάσωση ο καφές
[Η Ναυτεμπορική]: Σούπερ λίπασμα για αναδάσωση ο καφές

[Η Ναυτεμπορική]: Σούπερ λίπασμα για αναδάσωση ο καφές

Ο καφές μπορεί εκτός από το να ξυπνάει τους μηχανισμούς που προσφέρουν τόνωση και ενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό κάνουν το ίδιο και στην φύση βοηθώντας στην γρήγορη ανάπτυξη νέων δέντρων

Ο καφές αποτελεί το πιο κοινό φυσικό διεγερτικό για τον άνθρωπο. Όπως φαίνεται αποτελεί διεγερτικό και για την φύση. Ένας πολτός που αποτελείται από απόβλητα του καφέ αποδεικνύεται στις δοκιμές που γίνονται ότι λειτουργεί κάτι περισσότερο από ευεργετικά στον τομέα των αναδασώσεων. Ο πολτός αυτός λειτουργεί κυριολεκτικά ως ένα σούπερ λίπασμα επιτρέποντας την ταχεία ανάπτυξη των δέντρων.

Διεθνής ερευνητική ομάδα έριξε αυτό τον πολτό του καφέ σε ένα χωράφι στην Κόστα Ρίκα το οποίο δημιουργήθηκε μετά από ένα πρόγραμμα αποψίλωσης του τοπικού δάσους πριν από 70 χρόνια. Το χωράφι αυτό είχε πάψει καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό. Η ερευνητική ομάδα επέλεξε ένα παρόμοιο χωράφι στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν συμβατικές μέθοδοι αναδάσωσης. Στα δύο χωράφια είχαν εισβάλει μη ενδημικά χόρτα και φυτά μετατρέποντας τα σε βοσκοτόπια.

«Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Η περιοχή την οποία σκεπάσαμε με ένα παχύ στρώμα του πολτού του καφέ μετατράπηκε σε ένα μικρό δάσος μέσα σε διάστημα δύο ετών. Η άλλη περιοχή στο ίδιο χρονικό διάστημα παραμένει σχεδόν ολόκληρη βοσκοτόπι» αναφέρει η Ρεμπέκα Κόουλ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Χαβάης επικεφαλής της μελέτης στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες του περίφημου Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ζυρίχης (ETH Zurich).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!