Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Σουίτσα σε Χατζηδάκη για δημογραφικό: Θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης
[Η Ναυτεμπορική]: Σουίτσα σε Χατζηδάκη για δημογραφικό: Θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης

[Η Ναυτεμπορική]: Σουίτσα σε Χατζηδάκη για δημογραφικό: Θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την πολιτική του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη των οικογενειών, την συμφιλίωση της εργασιακής με την οικογενειακή ζωή και την αντιμετώπιση του δημογραφικού, παρουσίασε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε συνάντηση που είχε σήμερα με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντουμπράβκα Σουίτσα, αρμόδια για το Δημογραφικό και τη Δημοκρατία.

Ντουμπράβκα Σουίτσα: θέλουμε να συνδράμουμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι «Η συνάντηση με τον υπουργό και την υφυπουργό ήταν πολύ σημαντική. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο δημογραφικό, όπως γνωρίζετε το χαρτοφυλάκιο μου είναι η Δημοκρατία και η Δημογραφία. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τη δημογραφική αλλαγή. Αυτό το υπουργείο, βοηθά τις οικογένειες να συμφιλιώσουν την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή και λαμβάνει μέτρα προκειμένου να βελτιώσει τη θέση των οικογενειών.

Γνωρίζουμε ότι το δημογραφικό εντάσσεται στις εθνικές αρμοδιότητες αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να συνδράμουμε τις χώρες – μέλη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όπως και από τα Διαρθρωτικά Ταμεία. Απευθύνουμε επίσης πρόσκληση σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συμμετάσχουν στο συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης προκειμένου να συζητήσουμε τις ελπίδες, τις ιδέες, τις ανησυχίες, τους φόβους αν θέλετε για το μέλλον της Ευρώπης».

Κ. Χατζηδάκης: Οι «νταντάδες της γειτονιάς» ψηφίζονται αυτήν την εβδομάδα

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης είπε πως «Τα μέτρα για την στήριξη της οικογένειας δεν είναι μόνο κοινωνική πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!