Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σουηδία: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού
[Η Ναυτεμπορική]: Σουηδία: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού

[Η Ναυτεμπορική]: Σουηδία: Τα επόμενα βήματα μετά την παραίτηση της πρωθυπουργού

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, παραιτήθηκε λίγες ώρες μετά τον διορισμό της, εντείνοντας την πολιτική αβεβαιότητα.

Η Άντερσον είπε την Τετάρτη ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό της απέτυχε να περάσει από το Κοινοβούλιο και το Κόμμα των Πρασίνων παραιτήθηκε από τη δικομματική κυβέρνηση συνασπισμού. Είχε ανακοινωθεί ως αρχηγός νωρίτερα μέσα στην ημέρα, με χειροκροτήματα από ορισμένα τμήματα του κοινοβουλίου.

Αντίθετα, οι βουλευτές στο Riksdag ψήφισαν υπέρ ενός προϋπολογισμού που κατέθεσε η αντιπολίτευση που περιλαμβάνει το αντιμεταναστευτικό δεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

Η Άντερσον είπε στους δημοσιογράφους ότι ήλπιζε να διοριστεί εκ νέου πρωθυπουργός ως επικεφαλής μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. «Ζήτησα από τον ομιλητή να απαλλαγώ από τα καθήκοντά μου ως πρωθυπουργός», είπε ο Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαι έτοιμη να γίνω πρωθυπουργός σε μια μονοκομματική, σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Το Κόμμα των Πρασίνων και το Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα δήλωσαν αμφότερα ότι είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τον επαναδιορισμό της Άντερσον, η οποία στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Οικονομικών για επτά χρόνια υπό τον προκάτοχό της Στέφαν Λόφβεν.

Το Σουηδικό Κεντρώο Κόμμ, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι θα απέχει, γεγονός που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στην Άντερσον για να πάρει ξανά την κορυφαία θέση.

Τα κόμματα δεν μπόρεσαν να εγκρίνουν ένα νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, αλλά φαίνεται ότι είναι ενωμένα με στόχο να αποτρέψουν τους Σουηδούς Δημοκρατικούς να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!