Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σουέζ: Άρχισε να πλέει κανονικά το Ever Given
[Η Ναυτεμπορική]: Σουέζ: Άρχισε να πλέει κανονικά το Ever Given

[Η Ναυτεμπορική]: Σουέζ: Άρχισε να πλέει κανονικά το Ever Given

Το γιγαντιαίο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων, Ever Given, που μπλόκαρε τη διώρυγα του Σουέζ για σχεδόν μια εβδομάδα άρχισε να πλέει και πάλι πλήρως τη Δευτέρα και η κυκλοφορία στην πλωτή οδό θα αποκατασταθεί άμεσα, ανέφερε σε δήλωση η αρχή του καναλιού.

Ένας μάρτυρας του Reuters είδε το πλοίο να κινείται και και η αιγυπτιακή τηλεόραση το έδειξε να πλέει στο μέσον του καναλιού.

Το γιγαντιαίο πλοίο που μπλόκαρε το κανάλι του Σουέζ για σχεδόν μια εβδομάδα απελευθερώθηκε επιτέλους, λένε οι αιγυπτιακές αρχές. Το μήκους 400 μέτρων πλοίο είχε κολλήσει στη Διώρυγα από την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας καθυστερήσεις εκατοντάδων πλοίων και μπλοκάρωντας παγκόσμιες γραμμές εφοδιασμού που ήταν ήδη υπό πίεση. Οι ομάδες διάσωσης χρησιμοποίησαν ρυμουλκά και βυθοκόρους για να αποκολλήσουν το πλοίο.

Η προσάραξή του εξαιτίας ριπής ανέμου εν μέσω αμμοθύελλας έκλεισε τη Διώρυγα, με αποτέλεσμα 369 σκάφη που σκόπευαν να τη διαπλεύσουν να αποκλειστούν.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα μπορούσε να συνεχιστεί η κανονική κυκλοφορία στο κανάλι.

Η Διώρυγα Σουέζ είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές διαδρομές στον κόσμο, και οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα δρομολόγια των πλοίων, προκαλώντας μεγάλες απώλειες εκατοντάδων σκαφών.

Τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Ever Given είχε αρχίσει να κινείται κατά μήκος του καναλιού αφού είχε αποκολληθεί πλήρως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!