Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σοφία Φιλιππίδου: «…ας δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής επικοινωνίας…»
[Η Ναυτεμπορική]: Σοφία Φιλιππίδου: «…ας δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής επικοινωνίας…»

[Η Ναυτεμπορική]: Σοφία Φιλιππίδου: «…ας δουλέψουμε προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής επικοινωνίας…»

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του θεατροφίλμ «Τα τρία φιλιά… Η Σταχτιά γυναίκα», η Σοφία Φιλιππίδου επανέρχεται στα θεατρικά έργα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου (1867-1911), αυτή τη φορά, επί σκηνής· σε διασκευή και σκηνοθεσία της, η παράσταση ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. και στις 9 μ.μ, στο Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14, Αθήνα).

Με τη Σοφία Φιλιππίδου, είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε.

«Τα τρία φιλιά… Η Σταχτιά γυναίκα» -να ξεκινήσουμε με τις υποθέσεις των δύο έργων;

«“Τα τρία φιλιά”· ένα ρομαντικό δράμα, γράφτηκε το 1908 και παίχτηκε, αρχικά, από τον θίασο της Νέας σκηνής του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου κι αργότερα από την Μαρίκα Κοτοπούλη. Στο έργο αναγνωρίζουμε τα κλασσικά στοιχεία ενός ρομαντικού δράματος και, επιπλέον, ανακαλύπτουμε την προσωπική γραφή του συγγραφέα, την λεπτολογία του, κάποιες εμμονές του με τον αισθητισμό, την επιμονή στις σκηνοθετικές και σκηνογραφικές οδηγίες… και διακρίνουμε έναν διανοούμενο συγγραφέα με υψηλές βλέψεις και οράματα. Με λίγα λόγια, η υπόθεση στρέφεται γύρω από τρία νεαρά άτομα. Τη Δώρα και τη Λιάνα -δύο δεκαπεντάχρονα ορφανά κορίτσια που ζουν στο Παρθεναγωγείο, και τον Φαίδη -έναν νεαρό Εύελπι. Τα κορίτσια είναι ερωτευμένα με τον νεαρό, όμως, μόνο η Δώρα, που εκφράζει περισσότερο τη χαρά της ζωής, θα καταφέρει να του πάρει το πρώτο φιλί και να γίνει γυναίκα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!