Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σμυρλής: Η ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω πανδημίας, κατάφερε αύξηση εξαγωγών
[Η Ναυτεμπορική]: Σμυρλής: Η ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω πανδημίας, κατάφερε αύξηση εξαγωγών

[Η Ναυτεμπορική]: Σμυρλής: Η ελληνική επιχειρηματικότητα, εν μέσω πανδημίας, κατάφερε αύξηση εξαγωγών

Τα εύσημα έδωσε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) για τη δράση του τον τελευταίο δύσκολο χρόνο, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο κ. Σμυρλής, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την άμεση ανταπόκριση του ΕΒΕΑ, όσον αφορά τη Στρατηγική και το Πρόγραμμα Δράσεων της Οικονομικής Διπλωματίας για το 2020, ανέδειξε τη σημασία του επανασχεδιασμού της, στο πλαίσιο της ευρείας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, κατά τα πρότυπα των αναπτυγμένων χωρών, για την αποτελεσματικότερη προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο ΓΓ ΔΟΣ τόνισε το γεγονός ότι, εάν και το 2020 υπήρξε μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά, λόγω της πανδημίας, το ΕΒΕΑ κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στα νέα δεδομένα, πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων, όπως webinars, virtual B2B meetings, διοργανώνοντας μία μεγάλη σειρά σημαντικών ψηφιακών εκδηλώσεων, όπως οι Ημέρες Πληροφόρησης των Επιχειρηματιών, καθώς επίσης και συνεχίζοντας την πρωτοβουλία για τη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α).

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών, όπως είπε, με τους δύο εξωστρεφείς Οργανισμούς του, της Enterprise Greece και τον Ο.Α.Ε.Π., αλλά και με το δίκτυο των Πρεσβειών και των Γραφείων ΟΕΥ σε ολόκληρο τον κόσμο, κατέχει πλέον έναν ισχυρό συνδυασμό εργαλείων και μέσων, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρηματική κοινότητα.

Στόχος αποτελεί για τον ίδιο η δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού Brand Name για τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές υπηρεσίες, καθώς και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας στην εξαγωγική διαδικασία, είτε μέσα από τη δημιουργία διεπιχειρηματικών δικτύων (clustering), είτε μέσω των εξαγωγικών αλυσίδων παραγωγών – εμπόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!