Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Σκρέκας: H επιτυχία του EMGF «κλειδί» για τη σταθερότητα της Ανατ. Μεσογείου
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Σκρέκας: H επιτυχία του EMGF «κλειδί» για τη σταθερότητα της Ανατ. Μεσογείου

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Σκρέκας: H επιτυχία του EMGF «κλειδί» για τη σταθερότητα της Ανατ. Μεσογείου

Στην 5η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου (East Mediterranean Gas Forum – EMGF), υπό την προεδρία του υπουργού Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Tarek El Molla, συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στη Σύνοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, παρευρεθήκαν οι υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης. Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έλαβαν μέρος στη Σύνοδο για πρώτη φορά ως κράτος – παρατηρητής.

Σ’υμφωνα με το ΥΠΕΝ, στη σημερινή Σύνοδο επιβεβαιώθηκε εκ νέου η δέσμευση όλων των κρατών – μελών για την επίτευξη των στόχων του EMGF, καθώς και η κοινή θέση ότι ο τομέας της ενέργειας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της συνεργασίας τους και συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και ευημερίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στη Σύνοδο συζητήθηκε η πρόοδος των δραστηριοτήτων του EMGF, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων που σχετίζονται με τις τέσσερις ομάδες εργασίας που συστάθηκαν κατά την Υπουργική Σύνοδο του Μαρτίου 2021 και τη μελέτη του «Περιφερειακού Ισοζυγίου Προσφοράς και Ζήτησης Φυσικού Αερίου και Ενέργειας» που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη του EMGF αποδέχθηκαν ομόφωνα τα αιτήματα της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετάσχουν στο φόρουμ ως παρατηρητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!