Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Σκουρλέτης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Σκουρλέτης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Σκουρλέτης: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία

Τη σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαμόρφωση ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση γιατί δεν έλαβε κατάλληλα μέτρα για την οχύρωση του δημόσιου συστήματος υγείας και τη θωράκιση της οικονομίας στο μεσοδιάστημα από το πρώτο κύμα της πανδημίας .

«Φαίνεται, όπως και να το δει κανείς, ότι χάσαμε τον έλεγχο. Αυτό, άλλωστε, είναι και το βασικό συμπέρασμα από το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση και εξήγησε: «Όταν ο ίδιος, μόλις τέσσερις-πέντε μέρες πριν, έλεγε ότι θεωρεί αδιανόητο ένα δεύτερο lockdown, πριν καν αξιολογηθούν εκείνα τα μέτρα -επαναλαμβάνω, δεν είχε περάσει ούτε μια εβδομάδα- ήρθε να πει ότι πρέπει να τα κλείσουμε όλα».

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο για να οχυρώσει καλύτερα τη χώρα» και επεσήμανε: «Το πιο εξοργιστικό είναι αυτό που είδαμε προχτές με την τροπολογία. Τώρα, οκτώ-εννιά μήνες μετά το πρώτο κύμα πανδημίας, μιλάνε για 300 προσλήψεις μόνιμων γιατρών. Όλα όσα μας έλεγαν εκ μέρους της κυβέρνησης για θωράκιση του συστήματος υγείας αποδείχτηκαν ψεύτικα. Σε μια σειρά περιοχές το σύστημα έχει καταρρεύσει».

Αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο κ. Κικίλιας δεν κάνει του κεφαλιού του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!