Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Π. Σκουρλέτης: Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το βίντεο
[Η Ναυτεμπορική]: Π. Σκουρλέτης: Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το βίντεο

[Η Ναυτεμπορική]: Π. Σκουρλέτης: Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το βίντεο

Στη χθεσινή επιστολή της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) σχετικά το τελευταίο βίντεο-σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη διαφημιστική καμπάνια για τον Covid-19 , απαντά με δική του επιστολή ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως σημειώνει, το εν λόγω σποτ ως θέμα έχει την επιδίωξη της κυβέρνησης να διαμορφώσει ένα δίκτυο ΜΜΕ που θα της παρέχει άκριτη στήριξη, μέσω της απευθείας διάθεσης 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» με όρους αδιαφάνειας, καθώς αρνείται να αποκαλύψει τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Ενημέρωσης.

«Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε τον δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό» δηλώνει ο κ. Σκουρλέτης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως το κύριο πολιτικό θέμα ήταν και είναι η διάθεση δημόσιου χρήματος σε ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, χωρίς να αποκαλύπτεται η κατανομή ανά μέσο, άρα και χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί η κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος και παρά το σχετικό αίτημα που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτών. «Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα σχέδιο χρησιμοποίησης ΜΜΕ για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!