Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «σκοτεινή» κληρονομιά της Μέρκελ: Λιτότητα, ακροδεξιά, Ουιγούροι
[Η Ναυτεμπορική]: Η «σκοτεινή» κληρονομιά της Μέρκελ: Λιτότητα, ακροδεξιά, Ουιγούροι

[Η Ναυτεμπορική]: Η «σκοτεινή» κληρονομιά της Μέρκελ: Λιτότητα, ακροδεξιά, Ουιγούροι

Tρεις εβδομάδες απομένουν πριν το τέλος εποχής στη γερμανική πολιτική σκηνή και τις ομοσπονδιακές εκλογές στη χώρα.

Μπορεί το εκλογικό αποτέλεσμα να παίζεται με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με τον υποψήφιο καγκελάριό τους Ολαφ Σολτς διευρύνουν το προβάδισμά τους έναντι των Χριστιανοδημοκρατών, ένα όμως είναι σίγουρο. Η αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τα 16 χρόνια της στην εξουσία, η Μέρκελ έχει ζήσει πολλά, από την οικονομική αναταραχή του 2008 και την επακόλουθη κρίσης χρέους της ευρωζώνης, την προσφυγική κρίση του 2015 και φυσικά την πανδημία του νέου κορωνοϊού. «Η Μέρκελ έχει βιώσει περισσότερες παγκόσμιες κρίσεις από ό, τι ο Μακρόν, ο Τζόνσον και ο Τραμπ μαζί», έχει σχολιάσει η εβδομαδιαία εφημερίδα Zeit.

Παρόλο που η πολιτική της επιδεξιότητα έχει αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού εντός και εκτός της Γερμανίας, η κληρονομιά που αφήνει πίσω της διαθέτει και αρκετές σκιές, όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα του Euractiv συνοψίζοντας τα σκοτεινά σημεία της «βασιλείας» της:

Η διαχείριση των οικονομικών

Η Γερμανία έχει εδραιώσει τη θέση της ως οικονομική μηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καθώς η οικονομία ανακάμπτει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, η ανεργία στη χώρα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα -ρεκόρ, με 5,7% ακόμη και τον Ιούλιο, ενώ τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού που αυξάνονται από το 2012 επέτρεψαν επίσης στη γηράσκουσα χώρα να αποπληρώσει ένα τεράστιο μέρος του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!