Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σκιάθος: Το ετήσιο συνέδριο της FIAVET για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10-13 Ιουνίου
[Η Ναυτεμπορική]: Σκιάθος: Το ετήσιο συνέδριο της FIAVET για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10-13 Ιουνίου

[Η Ναυτεμπορική]: Σκιάθος: Το ετήσιο συνέδριο της FIAVET για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10-13 Ιουνίου

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET) πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα το όμορφο νησί της Σκιάθου,10-13 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της FIAVET κα Ivana Jelinic, παρουσία της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας κας Κυριακής Μπουλασίδου, η οποία είχε την πρωτοβουλία της φιλοξενίας του συνεδρίου στην Ελλάδα, με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, δηλαδή σχεδόν αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Το συνέδριο διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρα μας ως ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί, προτιμούν παραδοσιακά την Ελλάδα για τον πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο και τα τοπία ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς, ενώ το 2019 η χώρα μας φιλοξένησε σχεδόν 1,5 εκατ. επισκέπτες από τη γειτονική χώρα.

Η ιταλική αποστολή έφτασε στην Αθήνα σήμερα, όπου και θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ. Αριθμεί 50 άτομα και σε αυτήν συμμετέχουν:

Τουριστικοί πράκτορες μέλη της FIAVET από όλη την Ιταλία

  • Ο κ.Marco Rizzone, μέλος της επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες εμπόριο και τουρισμό στη Βουλή των αντιπροσώπων
  • Η κα Federica Isotta Squeri, υπεύθυνη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον στη Συνομοσπονδία για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες
  • Οι κ. Nicola Bonacchi, Vice President Leisure Sales & International Markets της αεροπορικής εταιρείας ALITALIA και Lepnarso Massa, Managing Director MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), καθώς και
  • Ιταλοί δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ASKAnews και μεγάλα ιταλικά ΜΜΕ (ADN KRONOS, MILANO FINANZA, IL SOLE 24 ORE, IL TEMPO)

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε μετά την συνάντηση: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της FIAVET και την ιταλική αντιπροσωπεία. Η Ιταλία είναι διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα και με την προετοιμασία, που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μας, πιστεύω ότι φέτος θα αρχίσει να αποκαθίσταται η τουριστική κίνηση από την γειτονική μας χώρα. Η διεξαγωγή, μάλιστα, του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στην Σκιάθο, με την στήριξη και του ΕΟΤ, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στην Ιταλία. Αποδεικνύει παράλληλα την ξεκάθαρη βούληση των δύο χωρών για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!