Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η σκιά της CIA πάνω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ
[Η Ναυτεμπορική]: Η σκιά της CIA πάνω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

[Η Ναυτεμπορική]: Η σκιά της CIA πάνω από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Ένας πρώην αξιωματικός της CIA κατασκόπευε ανώτατους αξιωματούχους του ποδοσφαίρου για χρόνια ενώ εργαζόταν για το Κατάρ, τη χώρα υποδοχής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA σε έναν χρόνο από σήμερα, αποκάλυψε το Associated Press ύστερα από μακρά έρευνα.

Το Κατάρ αναζήτησε ένα πλεονέκτημα στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων για την ανάληψη της διοργάνωση έναντι αντιπάλων όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία, προσλαμβάνοντας τον πρώην αξιωματικό της CIA, Κέβιν Τσάλκερ, προκειμένου να αποκτήσει εικόνα για άλλες προτάσεις και αξιωματούχους-κλειδιά που επέλεξαν τον νικητή το 2010 (Νότια Αφρική), σύμφωνα με την έρευνα του AP.

Ο Τσάλκερ – αποκαλύπτει η έρευνα – εργάστηκε για το Κατάρ και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να παρακολουθεί τα άτομα από τον κόσμο του ποδοσφαίρου που επέκριναν την απόφαση να ανατεθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στη χώρα του Κόλπου. Πάντως, η τάση πρώην αξιωματούχων πληροφοριών των ΗΠΑ που πηγαίνουν να εργαστούν για ξένες κυβερνήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν επικρίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανησυχεί τους υψηλά ιστάμενους της Ουάσιγκτον.

«Υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα από τον Κόλπο που ρέουν μέσω της Ουάσιγκτον… Ο όγκος του πειρασμού είναι τεράστιος και αναπόφευκτα “κολλάει” τους Αμερικανούς σε

πράγματα στα οποία δεν πρέπει να “κολλήσουν”», δήλωσε το μέλος του Κογκρέσου Τομ Μαλινόφσκι, Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!