Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Α. Σκέρτσος: Όσοι είναι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι
[Η Ναυτεμπορική]: Α. Σκέρτσος: Όσοι είναι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι

[Η Ναυτεμπορική]: Α. Σκέρτσος: Όσοι είναι εμβολιασμένοι είναι προστατευμένοι

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι μια «πολύ πιο επιθετική μετάλλαξη», συνεπώς «χρειάζεται διπλή προσοχή από αυτούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. Όσοι είναι εμβολιασμένοι, είναι προστατευμένοι»: Το μήνυμα αυτό έστειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Open”, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα τεστάρονται πιο τακτικά», ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς τους νέους να βάλουν «πλάτη» προκειμένου να χτισθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα, 152.000 νέα ραντεβού κλείστηκαν, από τα οποία 102.000 ήταν στις νεότερες ηλικίες (18-29), σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Αναλυτικά και πρώτα για τη χρήση της μάσκας, «κανείς δεν έχει πει να βγάλουμε τις μάσκες, οι μάσκες έχουν αφαιρεθεί με εισήγηση της επιτροπής δημόσιας υγείας στους εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνάθροιση σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοιχτούς χώρους με συνάθροιση, η εισήγηση και η πολιτική είναι ότι οι μάσκες συνεχίζουν να φοριούνται, αυτό είναι βασικό μέτρο δημόσιας υγείας το οποίο εξακολουθεί να ισχύει», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Σήμερα έχουμε 5 εκατ. Έλληνες που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους και 4 εκατ. έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Αυτό σημαίνει ότι κοντά στο 60% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας είναι μερικώς θωρακισμένο και πάνω από 45 – 50% είναι πλήρως θωρακισμένο απέναντι στον ιό», συνέχισε, εστιάζοντας στη συνέχεια στη νέα μετάλλαξη: «Προφανώς η μετάλλαξη Δέλτα μας απασχολεί, προφανώς κάποια στιγμή θα επικρατήσει και στην Ελλάδα, όπως έχει επικρατήσει και σε άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!