Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Α. Σκέρτσος: Γιατί δεν άνοιξε παντού το λιανεμπόριο – Τι θα γίνει με τα σχολεία
[Η Ναυτεμπορική]: Α. Σκέρτσος: Γιατί δεν άνοιξε παντού το λιανεμπόριο – Τι θα γίνει με τα σχολεία

[Η Ναυτεμπορική]: Α. Σκέρτσος: Γιατί δεν άνοιξε παντού το λιανεμπόριο – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Απαντήσεις στο «γιατί» δεν άνοιξε το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη έδωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, τονίζοντας το «μείζον», όπως είπε, που δεν είναι άλλο από την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3» σχετικά με τις αντιδράσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εξήγησε ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε μια συζήτηση για το ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Επικράτεια και στο τέλος της εβδομάδας ήρθαν στοιχεία που έδειξαν ότι «στις τρεις αυτές περιοχές υπάρχει μια αλματώδης, ανησυχητική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία που δεν επιτρέπει το άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Όπως είπε, «το είχαμε δει και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, μέσα σε 2, 3, 4 ημέρες μπορεί να έχουμε στοιχεία τα οποία αλλάζουν τελείως την εικόνα και επιβάλλουν προληπτικές, έγκαιρες παρεμβάσεις».

Ο κ. Σκέρτσος αναγνώρισε πως «αιφνιδιάστηκε ο εμπορικός κόσμος, οι τοπικές αρχές. Όντως έγινε μια εσπευσμένη αξιολόγηση των δεδομένων που έπρεπε να τα δει η επιτροπή και να εισηγηθεί» είπε. Ωστόσο, επισήμανε πως «αυτή είναι η φύση της πανδημίας, αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να την διαχειριζόμαστε» και δεν πρέπει «να φορτώνουμε με πρόσθετη πίεση το σύστημα υγείας, τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό».

Σχολιάζοντας τη φημολογία περί επικείμενων αλλαγών στη σύνθεση της επιτροπής των ειδικών, ο υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός, ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδιοργάνωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!