Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Σύσκεψη Πατούλη – Πιερρακάκη για τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
[Η Ναυτεμπορική]: Σύσκεψη Πατούλη – Πιερρακάκη για τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

[Η Ναυτεμπορική]: Σύσκεψη Πατούλη – Πιερρακάκη για τη διεύρυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Η διεύρυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε κρίσιμες υπηρεσίες των Περιφερειών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη και τους υφυπουργούς Υποδομών και Επικοινωνιών Γ. Κεφαλογιάννη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντά με συμμετοχή του γ.γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λ. Χριστόπουλου καθώς και του Προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρα.

Κατά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη επαναλειτουργίας του on line πληροφοριακού συστήματος καταχωρήσεων αδειών οδήγησης, αδειών κυκλοφορίας κ.λ.π. (G-link) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί στις 30 Σεπτεμβρίου – ζήτημα το οποίο η ηγεσία και των δύο υπουργείων δεσμεύθηκε επιλύσει άμεσα.

Χαρακτηρίστηκε αναγκαία η υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων για την είσοδο σε μια νέα ψηφιακή εποχή προκειμένου να εξυπηρετούνται ταχύτερα οι πολίτες. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην πιλοτική υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα διατίθεται από την Περιφέρεια Αττικής στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr, μέσω της οποίας θα ορίζονται ραντεβού για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας των υποψήφιων οδηγών.

Τη συνάντηση απασχόλησε ακόμη το πρόγραμμα που αφορά στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης λόγω απώλειας, φθοράς κλπ, με ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών, το οποίο θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και ο εκσυγχρονισμός του μητρώου οχημάτων με την καθιέρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!