Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: «Μετατρέπετε σε υπουργείο Εργοδοσίας το υπουργείο Εργασίας»
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: «Μετατρέπετε σε υπουργείο Εργοδοσίας  το υπουργείο Εργασίας»

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: «Μετατρέπετε σε υπουργείο Εργοδοσίας το υπουργείο Εργασίας»

«Σε Υπουργείο Εργοδοσίας μετατρέψατε το Υπουργείο Εργασίας. Οι διεθνείς συμβάσεις αποτελούν τη βιτρίνα για να καλύψετε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα που χτυπάει την εργασία, τους μισθούς και τα δικαιώματα», Αυτό τόνισε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγήτρια για το εργασιακό νομοσχέδιο στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Μεταξύ άλλων η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε:

« Οι διεθνείς συμβάσεις και η Ευρωπαϊκή Οδηγία, η κύρωση των οποίων αποτελεί υποχρέωση της χώρας, αποτελούν τη βιτρίνα για να καλύψετε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα που χτυπάει την εργασία, τους μισθούς και τα δικαιώματα. Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει στον κόσμο της εργασίας. Η συντριπτική πλειονότητα των φορέων, που τοποθετήθηκαν στην ακρόασή, όσοι εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους, αλλά και οι μικρομεσαίοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράστηκαν με πολύ αρνητικό τρόπο και απορριπτικά για το νομοσχέδιο.

Την αγανάκτηση των εργαζομένων θα την δει η κυβέρνηση και θα λάβει το μήνυμα αύριο στη γενική απεργία.

Εμπάθεια δείχνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε τον Ιούλιο του ‘19: πώς θα χτυπήσει τους εργαζομένους, τους μισθούς, τη συλλογική διαπραγμάτευση και με αυτό το νομοσχέδιο να βάζει την ταφόπλακα.

Με τη θέσπιση της ατομικής σύμβασης καταλύεται το 8ωρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!