Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Μαζί στoν αγώνα των καθαριστριών σε ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ- Να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Μαζί στoν αγώνα των καθαριστριών σε ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ- Να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Μαζί στoν αγώνα των καθαριστριών σε ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ- Να ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην καθαριότητα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, παρευρέθηκαν σήμερα το πρωί, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα αιτήματα και στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του υπουργείου Οικονομικών, των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει στις 31 Μαρτίου και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το ζήτημα στη Βουλή.

Επίσης, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μαζί με την εκπρόσωπο της επιτροπής των εργαζομένων στην καθαριότητα Τζένη Μπάλα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Οι βουλευτές επεσήμαναν ότι η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας αποτελεί πάγια και διαρκή ανάγκη και, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο δημόσιος τομέας έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει μόνιμους υπαλλήλους με βάση τον κανόνα 1/1.

Ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, μέσω της σύστασης μόνιμων θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών, καθώς και να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση παράτασης των συμβάσεων για τίς 140 εργαζόμενες στην καθαριότητα στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους λήγουν στις 31 Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!