Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα για πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα για πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης συνεχίζει να κωφεύει στα αιτήματα για πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων

Τις μεγάλες καθυστερήσεις που προκαλούνται στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης επισημαίνουν με ερώτησή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν να ενημερώσει ο Κ. Τσιάρας την εθνική αντιπροσωπεία για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες των κατηγορουμένων – κρατουμένων που περιμένουν να εκδικαστεί το ένδικο μέσο που έχουν ασκήσει, καθώς επίσης και για τις χιλιάδες σοβαρών αστικών υποθέσεων με διεξαγωγή αποδείξεων στο ακροατήριο οι οποίες έχουν ματαιωθεί.

Παράλληλα, στην ερώτηση τονίζεται ότι τόσο οι δικηγορικοί σύλλογοι, όσο και μεμονωμένα οι δικηγόροι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι αδιανόητο να αναστέλλεται η λειτουργία της Δικαιοσύνης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, με αφορμή την υγειονομική κρίση. Επιπλέον, επισημαίνεται πως καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης κωφεύει στα δίκαια αιτήματά τους, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για βαρύτατη παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Από τα μέσα Μαρτίου έχουν αναβληθεί – αποσυρθεί από τα δικαστήρια χιλιάδες ποινικές υποθέσεις, ιδίως κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών και υποθέσεις που εκκρεμούν σε δεύτερο βαθμό με κρατούμενους των οποίων η ποινή λήγει κατά το εκτιμώμενο διάστημα επαναπροσδιορισμού της υπόθεσης.

Συγχρόνως, δεν λειτουργούσαν ούτε τα δικαστήρια αναστολών τα οποία ενδεχομένως να μπορούσαν να χορηγήσουν αναστολή εκτέλεσης των ποινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!