Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επ. Παρακολούθησης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας
[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επ. Παρακολούθησης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας

[Η Ναυτεμπορική]: ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επ. Παρακολούθησης για τα περιστατικά αστυνομικής βίας

Τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Παρακολούθησης σχετικά με την υλοποίηση των παρατηρήσεων του Συνηγόρου του Πολίτη επί περιστατικών έκνομης αστυνομικής βίας ζητούν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με πρωτοβουλία του αρμόδιου τομεάρχη του κόμματος Γιάννη Ραγκούση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει πως το Νοέμβριο του 2019 συστάθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας με απόφαση του υπουργείου με αποστολή της την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας.

Οι βουλευτές επισημαινουν ότι «στις 12 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή τους χειρισμούς ομάδας αστυνομικών στην υπόθεση Ινδαρέ, ο πρόεδρος της Επιτροπής προειδοποιούσε σε αυστηρό τόνο με παραίτηση και καλούσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να διατάξει άμεσα τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)». Όπως σημειώνουν «ο υπουργός, απαντώντας, διαβεβαίωνε –ψευδώς όπως αποδείχτηκε- τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε δίχως να ασκηθεί αστυνομική βία, παρότι οι σχετικές καταγγελίες των θυμάτων αποδεικνύονταν από ατράνταχτα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα»..

«Έκτοτε έχουμε γίνει μάρτυρες πληθώρας περιστατικών έκνομης συμπεριφοράς από μεμονωμένους αστυνομικούς και, ειδικότερα, από αναξιοκρατικά νεοπροσληφθέντες Ειδικούς Φρουρούς, με πιο πρόσφατο τον απρόκλητο ξυλοδαρμό δύο 24χρονων νεαρών στα Σεπόλια» σημειώνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας παράλληλα πως «περιστατικό βίαιου ξυλοδαρμού είχαμε και εις βάρος ανύποπτου μοτοσικλετιστή από άνδρες της φρουράς επίσημου προσώπου στην οδό Μιχαλακοπούλου».

Όπως υποστηρίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, «τα φαινόμενα αυτά, αντί να μειώνονται, παρουσιάζουν ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση, λόγω, κυρίως, της συστηματικής συγκάλυψης και της καλλιέργειας κλίματος ατιμωρησίας από την πλευρά του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι Έλληνες πολίτες, οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά σε τελική ανάλυση και το ίδιο το κράτος δικαίου στην πατρίδα μας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!