Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συρία: Θετικά στον κορωνοϊό πάνω από 200 μέλη του ΟΗΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Συρία: Θετικά στον κορωνοϊό πάνω από 200 μέλη του ΟΗΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Συρία: Θετικά στον κορωνοϊό πάνω από 200 μέλη του ΟΗΕ

Περισσότερα από 200 μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό στη Συρία, καθώς ο OHE εντείνει τα σχέδια του έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ταχείας εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα, ανέφεραν γιατροί και αξιωματούχοι του παγκόσμιου οργανισμού.

Ο συντονιστής επί ανθρωπιστικών θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Ιμράν Ρίζα την περασμένη Τρίτη ανέφερε στους επικεφαλής υπηρεσιών του ΟΗΕ σε μια επιστολή του για να διανεμηθεί στο προσωπικό ότι ο ΟΗΕ βρισκόταν στα τελικά στάδια εξασφάλισης μιας ιατρικής εγκατάστασης για τη θεραπεία τωμ κρουσμάτων του ιού.

«Έχουν αναφερθεί πάνω από 200 μολύνσεις στις τάξεις του προσωπικού του ΟΗΕ, με ορισμένους από τους νοσούντες να νοσηλεύονται και τρεις να έχουν απομακρυνθεί», υπογράμμισε ο ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Συρία στην επιστολή του η οποία διέρρευσε στο Reuters από ένα μέλος του προσωπικού που έχει μολυνθεί με το κορωνοϊό.

Εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές υπηρεσίες και γιατροί αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι σημαντικά υψηλότερος, συμπεριλαμβανομένων των εκατοντάδων εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που συνεργάζονται με τις δεκάδες υπηρεσίες του ΟΗΕ που επιβλέπουν τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας της χώρας.

Ο Ρίζα δήλωσε ότι υπήρξε δεκαπλασιασμός των λοιμώξεων στη Συρία τους δύο μήνες από τότε που ενημέρωσε για τελευταία φορά το προσωπικό, αναφερόμενος σε στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δείχνουν ότι έχουν καταγραφεί 3.171 κρούσματα και 134 θάνατοι έπειτα την αναφορά του πρώτου κρούσματος στις 23 Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!