Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Συρία: Κατατρεγμένοι από πόλεμο, πείνα και κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Συρία: Κατατρεγμένοι από πόλεμο, πείνα και κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Συρία: Κατατρεγμένοι από πόλεμο, πείνα και κορωνοϊό

Η επιδημία επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση των προσφύγων στη Συρία. Για χιλιάδες οικογένειες είναι μία ακόμη βασανιστική απειλή, μετά τους βομβαρδισμούς και την έλλειψη τροφίμων.

Με φόντο όλο αυτό το δυσάρεστο σκηνικό, ακούγονται και πάλι συνθήματα κατά του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ακόμη και σε περιοχές που παλαιότερα στήριζαν το καθεστώς. «Ο λαός απαιτεί να πέσει το σύστημα» φωνάζουν οι διαδηλωτές, κάποιοι από αυτούς καλούν σε επανάσταση. Τα συνθήματα θυμίζουν το 2011, όταν άρχισαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ένα εκρηκτικό μείγμα εξελίξεων λόγω πολέμου, οικονομικής κατάρρευσης και κορωνοϊού έχει αυξήσει τις τιμές βασικών αγαθών κατά 200%.

Στην επαρχία του Ιντλίμπ, στη βόρεια Συρία, όπου οι μάχες μαίνονται ακόμη και σήμερα, κάποιες οικογένειες βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μία σκοτεινή, εγκαταλειμμένη φυλακή. Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες, λέει ο Αμπού Αχμάντ, ένας από τους οικογενειάρχες που κρύβονται στο κτίριο για να γλυτώσουν τα χειρότερα: «Οι βόμβες μας έδιωξαν από τα σπίτια μας. Όταν ήρθαμε στο Ιντλίμπ, δεν βρήκαμε καλύτερο μέρος, οπότε καταφύγαμε σε αυτή τη φυλακή, αν και είναι αδύνατο να μείνεις εδώ. 75 οικογένειες έχουμε εδώ μέσα, από τρεις σε κάθε κελί…».

Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν

Συνεργάτες του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP) μοιράζουν τρόφιμα στους πρόσφυγες που δεινοπαθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!