Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Σύψας: Με ανησυχούν οι μακροχρόνιες συνέπειες του ιού στα παιδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Σύψας: Με ανησυχούν οι μακροχρόνιες συνέπειες του ιού στα παιδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Σύψας: Με ανησυχούν οι μακροχρόνιες συνέπειες του ιού στα παιδιά

Τρίτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό θα ήταν το ιδανικό σενάριο αντιμετώπισης της πανδημίας σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νικόλαο Σύψα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στη Ναυτεμπορική, «Το ιδανικό θα ήταν κατά τη γνώμη μου να γίνει και 3η δόση σε όλους, αλλά υπάρχουν προβλήματα τόσο επάρκειας όσο και επιχειρησιακά. Γι’ αυτό είναι σωστό να ξεκινήσουμε από τις ομάδες πληθυσμού που το έχουν άμεσα ανάγκη όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και στη συνέχεια όταν θα επιλυθούν τα όποια θέματα μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλες ομάδες».

Στο ερώτημα αν είναι αποτελεσματικά τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια έναντι των μεταλλάξεων ο καθηγητής σημείωσε. «Είναι αρκετά και η 3η δόση είναι επιπλέον προστατευτική έναντι των μεταλλάξεων».

Αναφερόμενος στο θέμα της πιθανής υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τα παιδιά απάντησε με ειλικρίνεια «Δεν είμαι σίγουρος στο υποχρεωτικά αλλά θα έχουμε καλύτερη λειτουργία στα σχολεία αν εμβολιαστούν τα παιδιά». Αυτό που φοβίζει όπως είπε όλους τους επιστήμονες είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες του ιού στα παιδιά. Μπορεί τα παιδιά να νοσούν ελαφρά όπως, είναι ανησυχητικές οι μελέτες για το long covid. «Τα παιδιά έχουν μέλλον μπροστά τους και δεν ξέρουμε αν νοσήσουν τις θα τους αφήσει ή τι θα τους εμφανίσει στο μέλλον ο ιός» σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!