Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σύνοδο για ευρωπαϊκό στρατό θα συγκαλέσουν Ντερ Λάιεν – Μακρόν
[Η Ναυτεμπορική]: Σύνοδο για ευρωπαϊκό στρατό θα συγκαλέσουν Ντερ Λάιεν – Μακρόν

[Η Ναυτεμπορική]: Σύνοδο για ευρωπαϊκό στρατό θα συγκαλέσουν Ντερ Λάιεν – Μακρόν

Σύνοδο Κορυφής για την ευρωπαϊκή άμυνα πρόκειται να συγκαλέσει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μαζί με τον Εμμανουέλ Μακρόν, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, οπότε και η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, διαδεχόμενη την Σλοβενία.

«Είναι καιρός να περάσει η Ευρώπη στο επόμενο επίπεδο» επισήμανε η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ενωσης.

«Τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν πολλές συζητήσεις για το θέμα των εκστρατευτικών δυνάμεων. Για το ποιες και πόσες χρειαζόμαστε: ομάδες μάχης ή ενωσιακές «δυνάμεις εισόδου. Αυτό αποτελεί αναμφίβολα μέρος της συζήτησης —και πιστεύω ότι θα αποτελέσει και μέρος της λύσης» ε’ιπε σε δηλώσεις της η Ντερ Λάιεν.

«Μπορεί να έχεις τις πιο προηγμένες δυνάμεις στον κόσμο, αλλά αν ποτέ δεν είσαι προετοιμασμένος να τις χρησιμοποιήσεις, τι χρησιμότητα έχουν; Ως τώρα, αυτό που μας κρατούσε πίσω δεν ήταν έλλειψη δυνατοτήτων, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης» τόνισε επίσης.

Σμειώνεται ότι ο Μακρόν, όπως και η κ. Ντερ Λάιεν είνα υπερμαχοι της στρατηγική αυτονομίας της ΕΕ

Η χάραξη μιας κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής προβλέπεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας (Άρθρο 42(2) της ΣΕΕ). Η Συνθήκη, ωστόσο, ορίζει σαφώς τη σημασία των εθνικών πολιτικών άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ ή της ουδετερότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!