Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνήγορος Καταναλωτή: Αύξηση αναφορών 14,1% το 2020 λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου
[Η Ναυτεμπορική]: Συνήγορος Καταναλωτή: Αύξηση αναφορών 14,1% το 2020 λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου

[Η Ναυτεμπορική]: Συνήγορος Καταναλωτή: Αύξηση αναφορών 14,1% το 2020 λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου

Παραδόθηκε την Τετάρτη από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, η ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής. Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του προέδρου συμμετείχαν η αναπληρώτρια Συνήγορος, Βασιλική Μπώλου, κι ο βοηθός Συνήγορος, Ευθύμιος Τσίγκας.

Κατά την παράδοση, ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε πως «το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μία χρονιά πρωτόγνωρη, κατά τη διάρκεια της οποίας το κράτος, η αγορά και οι καταναλωτές δοκιμάστηκαν από την πανδημία του ιού Covid-19 και υποχρεώθηκαν σε μία βίαιη προσαρμογή στη νέα και εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα.

Σε μία περίοδο όπου περιορίστηκαν σημαντικά οι φυσικές συναλλαγές και θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχη μείωση των αναφορών προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 14,1% σε σχέση με το 2019, δεδομένου ότι ανέβηκαν κατακόρυφα οι υποθέσεις που αφορούσαν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Υπήρξαν επιτήδειοι που, εκμεταλλευόμενοι την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, επιχείρησαν – και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάφεραν – να εξαπατήσουν τους καταναλωτές, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για προϊόντα που ποτέ δεν παρέδωσαν. Το φαινόμενο αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την ενημέρωση των καταναλωτών, την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων στους παραβάτες και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, η αύξηση των υποθέσεων οφείλεται ακόμη στο γεγονός ότι, λόγω Covid-19, επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό οι κλάδοι των αερομεταφορών και του τουρισμού από τις μαζικές ματαιώσεις ταξιδιών και τις ακυρώσεις τουριστικών πακέτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!