Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνήγοροι Αιγύπτιου αλιεργάτη: Μας δικαιώνει η έφεση του εισαγγελέα
[Η Ναυτεμπορική]: Συνήγοροι Αιγύπτιου αλιεργάτη: Μας δικαιώνει η έφεση του εισαγγελέα

[Η Ναυτεμπορική]: Συνήγοροι Αιγύπτιου αλιεργάτη: Μας δικαιώνει η έφεση του εισαγγελέα

«Δυνατότητα να αποκατασταθεί ένα αρνητικό σημείο της απόφασης» στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής θεωρούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής που εκπροσωπούν τον Αιγύπτιο αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, την έφεση που άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών , Στέλιος Κωσταρέλος, κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στη διευθυντική ομάδα της οργάνωσης και στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του αλιεργάτη.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας και Θανάσης Καμπαγιάννης, τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, πως προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην ασκηθείσα έφεση ότι προέρχεται «από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος δεν έλειψε λεπτό από τη δίκη και γνωρίζει σε βάθος τη δικογραφία, όσο και όλοι οι υπόλοιποι εισαγγελικοί διαδικαστικοί λειτουργεί που συμμετείχαν».

Σύμφωνα με τους τρεις συνηγόρους, η έφεση του κ. Κωσταρέλλου «δικαιώνει το αίτημα και τις επισημάνσεις μας, που από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ποινές εκφράσαμε, την κρίση ότι υπολείπονται της δίκαιης και ανάλογης τιμωρίας του άρθρου 79 Π.Κ. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αποκατασταθεί ένα αρνητικό σημείο της απόφασης».

Στην ανακοίνωση των τριών συνηγόρων αναφέρεται, επίσης, ότι «το ίδιο ισχύει και για την έφεση κατά των καταδικαστικών αποφάσεων όσων κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και θα δικαστούν και αυτοί σε δεύτερο βαθμό με ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερης ποινής». Επισημαίνεται, δε, πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα της χορήγησης αποζημίωσης στα θύματα της Χρυσής Αυγής με νομοθετική πρωτοβουλία.

Μάλιστα, ο εκ των συνηγόρων κ. Παπαδάκης, σε ανακοίνωσή του για το θέμα, προτείνει για να μην επιβαρυνθεί ιδιαίτερα ο προϋπολογισμός του κράτους, να γίνει «χρήση ενός μέρους του δεσμευμένου ποσού των 8.000.000 ευρώ, της ανασταλείσας χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από το 2013 έως το 2019» για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!