Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Συνέργειες και επενδύσεις στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft
[Η Ναυτεμπορική]: Συνέργειες και επενδύσεις στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft

[Η Ναυτεμπορική]: Συνέργειες και επενδύσεις στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου, έναν μήνα μετά τη συνάντησή τους στο Νταβός, από την οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προέκυψε ισχυρό ενδιαφέρον σε διάφορα πεδία.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τον κ. Σμιθ τις συνέργειες που μπορούν να προκύψουν σε πολλούς τομείς με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυξημένες επενδύσεις και ενίσχυση της συνεργασίας με τη Microsoft στην Ελλάδα. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους η Microsoft θα μπορούσε να συμβάλει στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της μετάβασης στην πράσινη οικονομία, μέσω επενδύσεων στη χώρα μας. Συζήτησαν ακόμη για τις δυνατότητες ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και αναβάθμισης της εκπαίδευσης μέσα από καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία ανάμεσα στη Microsoft και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα για την Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του παγκόσμιου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft «AI for Good».

Παράλληλα, ο κ. Σμιθ είχε την ευκαιρία χθες, να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και να ξεναγηθεί από τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!