Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι συνέπειες της πανδημίας σε πολιτικό, γεωπολιτικό, επιχειρησιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο
[Η Ναυτεμπορική]: Οι συνέπειες της πανδημίας σε πολιτικό, γεωπολιτικό, επιχειρησιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο

[Η Ναυτεμπορική]: Οι συνέπειες της πανδημίας σε πολιτικό, γεωπολιτικό, επιχειρησιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο

Καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Ακαδημαϊκός
Καθηγητής Μιχάλης Δούμπος
Υπ. Διδάκτορας Μαριάννα Εσκαντάρ

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στις στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας με βάση το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα JacquesAttali (βλ. Κ. Ζοπουνίδης, στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας, Πολυτεχνείο Κρήτης, 9/10/2020).

Στο παρόν άρθρο γίνεται ανάλυση του 4ου κεφαλαίου που αναφέρεται στις συνέπειες της πανδημίας σε ένα πολυδιάστατο επίπεδο.

Πολιτική: προστασία από το θάνατο

Όταν η πολιτική δεν γνωρίζει να εξασφαλίσει την ευημερία των πολιτών, όταν δεν ξέρει να τους εγγυηθεί ένα επίπεδο ζωής, ούτε να τους υποσχεθεί για τα παιδιά τους, και κυρίως όταν δεν μπορεί να τους γλυτώσει από το θάνατο, να τους δώσει νόημα στη ζωή, η κοινωνία που διοικεί, η κουλτούρα της οποίας είναι υπεύθυνη, βρίσκονται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Πολλά πολιτικά στελέχη δεν συνειδητοποίησαν ότι με την πανδημία αυτή, αρχίζει μια πολύ σοβαρή πολιτική, κοινωνική, ηθική και ιδεολογική κρίση, ακόμη περισσότερο και από οικονομική. Πήραν κακές αποφάσεις, ενέργησαν πολύ αργά, χωρίς προετοιμασία για να έχουν χρόνο να κάνουν τις επιλογές τους. Χωρίς συνολικό όραμα. Χωρίς να εξετάσουν ποια ήταν η καλύτερη στρατηγική σε άλλες χώρες. Οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτοί που τους διοικούν, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν, τη στιγμή που έπρεπε να το κάνουν, για να τους προστατέψουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!